Bayern is eigenlijk veel te goed en daar baalt tv-zender Sky van

13 maart 2018

Getty Images

Bayern München is ook dit seizoen weer oppermachtig in de Bundesliga. Der Rekordmeister staat 20 punten voor op nummer 2 Schalke 04 en het is slechts een kwestie van tijd voordat de ploeg uit München kampioen wordt. De televisiezender Sky baalt ervan dat Bayern zo weinig tegenstand heeft.


Het gebrek aan spanning gaat ten koste van abonnees voor de betaalzender. ''Sinds het seizoen 2012-2013 is het kampioenschap rond Kerstmis al beslist. Dat is een probleem voor ons'', klaagt Sky-baas Carsten Schmidt in een interview met het Duitse Funke Sport.

Meer concurrentie!
Volgens Schmidt zou hij meer abonnementen verkopen als bijvoorbeeld Schalke 04 om de titel zou strijden. ''Volgens onze berekeningen zijn er nog steeds miljoenen huishoudens die geïnteresseerd zijn in sport en voetbal, maar geen Sky-abonnement hebben.

De bereidheid om dat te nemen, hangt af van het momentum. We zouden geholpen worden als bijvoorbeeld Schalke 04 echt zou kunnen meedoen om de titel.''

Champions League
Ook bevalt het Schmidt niet dat er naast Bayern geen andere Duitse club meer actief is in de Champions League. ''In de groepsfase is het nog wel interessant. Maar vanaf februari als het er echt om, is Bayern er alleen nog maar bij.''