Bayern mag Klaassen bedanken na kleine zege op Bremen-tiental

20 april 2019

Lino Mirgeler/dpa

Werder Bremen heeft voor het eerst een wedstrijd verloren sinds de winterstop. De ploeg van Davy Klaassen ging zaterdag met 1-0 de bietenbrug op tegen Bayern München.


Uitgerekend diezelfde Klaassen werd de schlemiel van de middag, toen hij een kwartier voor tijd een wanhoopspoging van Niklas Süle van richting veranderde. De ex-Ajacied wierp zich met man en macht in de baan van het schot van de Bayern-verdediger, maar juist daardoor werd Werder-doelman Jiri Pavlenka verrast.

Record
Bremen stond op dat moment al even met een man minder op het veld omdat Milos Veljkovic na een klein uur zijn 2e gele kaart kreeg. Mede daardoor verloor de ploeg voor de 17e (!) keer op rij – een Bundesligarecord – van Bayern München. Op 10 september 2010 pakte Werder voor het laatst een punt tegen Bayern (0-0), dat sindsdien nooit meer iets te vrezen had van de rivaal.

Halve finale
Het duel in München was een generale voor komende woensdag. Dan staan beide ploegen in Bremen immers opnieuw tegenover elkaar in de halve finale van de DFB Pokal. De winnaar van die wedstrijd speelt in de finale tegen de winnaar van HSV – RB Leipzig, dat een dag eerder word gespeeld.