Bayern slacht Dortmund in topper en heeft anti-Kovac effect

9 november 2019

ANP

Bayern München heeft in de Klassieker van de Bundesliga laten zien wie de leerling en wie meester is. Het werd maar liefst 4-0, met een hoofdrol voor Robert Lewandowski, die een bijzonder record in handen heeft.


Het was vooral de avond van Robert Lewandowski, de topschutter van Bayern die met 2 doelpunten 2 nieuwe records vestigde. Met zijn openingstreffer kopte de Poolse spits zich in de geschiedenisboeken. Daarmee werd hij de 1e speler ooit die 11 Bundesliga-duels op een rij scoorde.

De 1-0 bleek de aanleiding voor een afstraffing van Dortmund, dat geen schim was van de ploeg die het kan zijn. Serge Gnabry verdubbelde de voorsprong, maar de VAR keurde zijn treffer af wegens buitenspel. Na rust was het wel raak voor de vleugelaanvaller die op aangeven van Thomas Müller van dichtbij kon intikken nadat Lewandowski de bal finaal miste: 2-0.Ook na rust heer en meester
Het strijdplan van trainer Lucien Favre kon 2 minuten na rust direct de prullenbak in. Daarna raakten de bezoekers het spoor helemaal bijster en leek het alsof Bayern tegen een amateurteam speelde. Dortmund loste in totaal 1 schot op het doel van Manuel Neuer, die het hele duel niets te doen kreeg.Roman Bürki daarentegen wel, maar ook hij kon grotere schade niet voorkomen. Met de 3-0 schreef Lewandowski opnieuw geschiedenis. De spits snoepte het record van Gerd Müller af als meest productieve speler na 11 wedstrijden: 16 goals - Der Bomber scoorde in 1968-1969 15 keer.Alsof de vernedering nog niet compleet was, maakte Mats Hummels, overgekomen van Bayern, een eigen doelpunt: 4-0. De ploeg van interim-trainer Hansi Flick speelde alsof er nooit een crisis is geweest in Beieren.