Bayern wil bellende Wenger niet als nieuwe trainer

7 november 2019

Getty Images

Hoewel Arsène Wenger het zelf wel zag zitten, wordt de 70-jarige Fransman niet de nieuwe coach van Bayern München. Dat heeft de clubleiding van de Rekordmeister aan Bild laten weten. Wenger flirtte openlijk met Bayern in gesprek met beIN Sports.


"We hebben nog niet met elkaar gesproken en weet niet of dat gaat gebeuren, maar ik zou een gesprek met Bayern nooit afwijzen. Ik ken de mensen die daar leidinggeven al 30 jaar en een tijdje geleden ging ik ook bijna naar Bayern, maar ik heb de laatste tijd niet meer met ze gesproken. Maar trainen is mijn leven dus natuurlijk zou daar geïnteresseerd in zijn", zei de Fransman.

Geen optie
Wenger, tussen 1996 en 2018 trainer van Arsenal, leek dus wel zin te hebben om Niko Kovac op te volgen. Dat gaat niet gebeuren, zo verzekert Bayern. "Arsène heeft Karl-Heinz Rummenigge woensdag gebeld en zijn interesse kenbaar gemaakt voor de positie als coach van Bayern. Hoewel Bayern Wenger waardeert voor het werk dat hij bij Arsenal heeft verricht, is hij geen optie om hier de nieuwe coach te worden.”

Flick nu
Na het ontslag van Kovac, na de 5-1 nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt, is Hansi Flick tijdelijk eindverantwoordelijke bij Bayern München. Onder zijn hoede won Bayern gisteravond met 2-0 de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Aankomend weekend staat voor de nummer 4 van de Bundesliga de topper tegen Borussia Dortmund op het programma.

Ten Hag
Ook Erik ten Hag wordt genoemd als mogelijke opvolger van Kovac. Ten Hag, die eerder al werkzaam was als coach van het 2e elftal van Bayern, zei in aanloop naar het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax echter dat hij bij Ajax blijft. "Ik richt me dit seizoen op Ajax, waar ik het goed naar mijn zin heb. De interesse streelt, maar meer niet. Ik heb alle energie en focus nodig om met Ajax bezig te zijn.’’