Van de Beek na doelpunt in 34e minuut: ‘Natuurlijk denk ik dan aan Appie’

17 april 2019

Hoe kon het ook anders: uitgerekend in minuut 34 schoot Donny van de Beek zijn Ajax naast Juventus. De middenvelder zag het meteen op het score bord. " ,,Het heeft zo moeten zijn denk ik dan.”


34 is niet zomaar een getal voor Ajax en Van de Beek. Zijn grote vriend Abdelhak 'Appie' Nouri speelde met een 3 en 4 op zijn rug, totdat hij in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen een hartstilstand kreeg en blijvend hersenletsel opliep. Van de Beek vindt het nog steeds lastig om daar over te praten. ,,Maar na zo’n doelpunt in minuut 34 denk ik wel aan hem. Dit vergeet ik nooit meer.”

'Hadden er 5 moeten maken'
Nouri was trots geweest als hij Ajax in de 2e helft had zien voetballen tegen Juventus. ,,Voor rust hadden we het lastig”, erkende Van de Beek die de komende maand met Ajax de 34ste landstitel hoopt te veroveren. ,,Misschien was Juventus in de 1e helft wel iets beter. Maar na rust hebben we het zo goed gedaan. Ik denk dat we er wel 5 hadden moeten maken. Niet normaal al die kansen.”

'Kunnen hem winnen'
Na galavoorstellingen bij Real Madrid en nu Juventus roept de vraag zich op waar het Europese avontuur van Ajax gaat eindigen. ,,Natuurlijk kunnen we de Champions League winnen”, zei Van de Beek. ,,Het zou raar zijn als ik daar niet in zou geloven. We vormen een hecht team en vechten voor elkaar. Als de een het lastig heeft, dan staat de ander op. Nu moet Sinkgraven plotseling invallen zonder dat hij wedstrijdritme heeft. Respect voor hem. Hij stond er.”

Spurs
Van de Beek heeft een lichte voorkeur voor Tottenham Hotspur als tegenstander in de halve eindstrijd. De Spurs verdedigen woensdagavond een voorsprong van 1-0 op Manchester City. ,,Het maakt me niet zo heel veel uit”, zei hij. ,,Maar bij de Spurs spelen veel Ajacieden. Dat is wel leuk.”