Bekende Iraanse voetballer Voria Ghafouri opgepakt door Iraanse autoriteiten

25 november 2022

Getty Images

Voria Ghafouri, 1 van de bekendste voetballers uit Iran, is donderdag opgepakt. De voetballer wordt door de Iraanse overheid beschuldigd van het beledigen en aantasten van de reputatie van het nationale voetbalteam.


De 35-jarige Ghafouri voert al enige tijd actie tegen het Iraanse regime en werd in het verleden ook al eens gearresteerd. Dit keer werd hij na een training bij zijn club Foolad Khuzestan opgepakt een meegenomen door de Iraanse politie.

Weigeren om volkslied te zingen
Reza Ghoochannejhad, oud-voetballer van onder meer SC Heerenveen en PEC Zwolle, is bang dat een groot deel van de huidige WK-selectie na het WK weleens hetzelfde te wachten zou kunnen staan. Dit omdat de Iraanse selectie het volkslied voorafgaand de wedstrijd tegen Engeland weigerde mee te zingen. Ook voor de wedstrijd tegen Wales zong niet iedere speler mee.

Ghoochannejhad vreest daarom voor de huidige Iraanse voetballers. "De spelers van Iran hebben het gedaan onder druk van de bevolking. Dat is wel goed, maar ze zitten daardoor wel in een spagaat."