Belgische arbiters fluiten twee maanden niet na slechte fysieke tests

25 juli 2014

Belgische arbiters fluiten twee maanden niet na slechte fysieke tests

BRUSSEL – De Belgische competitie gaat vrijdagavond van start met de Waalse derby tussen Standard Luik en Charleroi. Voor scheidsrechters Jérôme Efong Nzolo en Christof Virant zal het nog even duren voordat zij in actie komen. Beiden haalden de fysieke tests niet van de KBVB niet.

Bij Virant kwam dat door een blessure die hij opliep tijdens de test. ,,Ik moet nu een paar weken rust inlassen. Jammer, maar dat hoort erbij", reageert hij tegenover Het Nieuwsblad. 

Efong Nzolo werd in 2013 uitgeroepen tot beste scheidsrechter van België. De arbiter had een opmerkelijke verklaring voor zijn falen. ,,Ik ben met vakantie, zoals wel meer scheidsrechters in deze periode van het jaar. Ik was eraan toe, want het was lang geleden. Bij de volgende test sta ik er weer.''

Beide arbiters fluiten geen wedstrijd tot de volgende proef. Die staat pas gepland in september.

De KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) wilde niet reageren op de situatie. De Belgische Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen was tijdens fysieke tests op vakantie. ,,Ik kan daarom ook weinig tot niets zeggen over deze situatie", zegt hij tegen het Laatste Nieuws. ,,Ik was niet aanwezig op de fysieke proeven en weet dus niet wat er precies gebeurd is. Scheidsrechters die zich blesseren kunnen natuurlijk moeilijk slagen op een fysieke proef. Dat kan al eens voorvallen."