Bevestigd: Pepijn Lijnders vertrekt als coach bij NEC

17 mei 2018

Pro Shots

Pepijn Lijnders en NEC zijn per direct uit elkaar gegaan, zo heeft NEC via haar officiële website laten weten. De beslissing volgde na een evaluatie van de tweede seizoenshelft, waarin promotie naar de Eredevisie werd verspeeld.


De club en Lijnders kwamen samen tot de conclusie dat dit de beste oplossing was, zo staat in een verklaring. "We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld."

Lijnders: 'Veel over ons heen gekregen'
Ook Lijnders zelf komt in de verklaring aan het woord. "Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen", concludeert de oefenmeester. "Als laatste wil ik de spelersgroep bedanken en in het bijzonder onze aanvoerders Mart Dijkstra en Wojciech Golla. Mijn spelers hebben hun rug vaak moeten rechten, veel over zich heen gekregen maar als groep karakter getoond. Ik ben trots op elke dag die ik samen met hun voor N.E.C. mocht werken.”