Bijzonder slimme opdracht van Fred Rutten: ‘Laten we verrassen met een goed resultaat’

3 april 2019

BELGA

Fred Rutten, sinds een paar maanden coach van een kwakkelend Anderlecht, heeft voorafgaand aan het duel met Club Brugge een heel slim doel gesteld: verrassen met een goed resultaat. Het lijkt ons vrij logisch dat je als team wilt verrassen met een goed resultaat, maar voor Anderlecht is dat nog een hele opgave.


Het loopt dit seizoen namelijk niet lekker bij de club uit Brussel en dus willen ze er alles aan doen om Club Brugge te verslaan. "Het lijkt mij niet meer dan logisch dat we niet mogen verliezen Club Brugge. Als Anderlecht-zijnde mag dat absoluut nooit. Het zit in de clubcultuur om te winnen. In de laatste thuiswedstrijd hebben we laten zien dat we ons kunnen meten met ploegen van hetzelfde kaliber", aldus Rutten tegen Het Laatste Nieuws. 

Nadat Rutten met 3-0 onderuit ging bij koploper Genk, is de achterstand gegroeid tot 9 punten in de play-offs om het kampioenschap. "Laten we morgen iedereen verrassen met een goed resultaat", was de opdracht van de Anderlecht-coach. Nou, dat lijkt ons een hele logische opdracht...