10 man VVV pakken op het allerlaatste moment een puntje tegen AZ

admin • 19:49, 25-11-2018 / Laatste Update: 09:17, 07-01-2024

VVV-Venlo is op het laatste moment langszij gekomen in de thuiswedstrijd tegen AZ. De ploeg van Maurice Steijn keek na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam in de 93e minuut op 2-2 door een goal van Patrick Joosten.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet heel veel op. Zowel VVV als AZ komen door de 2-2 op 19 punten en blijven daardoor op de 7e en 8e plaats staan, de club uit Venlo heeft nog 1 inhaalwedstrijd voor de boeg.

De wedstrijd begon lekker voor AZ. De bezoekers kwamen in de 7e minuut op voorsprong vanaf de strafschopstip, dankzij een prima beslissing van de VAR die een overtreding van Promes had geconstateerd. Koopmeiners benutte de kans, waarna Idrissi 8 minuten later, na een prima kapbeweging, goed was voor de 2-0.

AZ speelt het niet uit

Het duurde een kwartier voordat VVV weer terug was in de wedstrijd. Een scherpe pass van Ralf Seuntjens belandde, tussen het centrum van AZ door, voor de voeten van Mlapa die de 2-1 op zijn schoen had. In de 2e helft was het aan AZ om de wedstrijd uit te spelen en kreeg daar in de 91e minuut ook een hele mooie mogelijkheid toe nadat Van Ooijen met een rode kaart van het veld werd gestuurd, maar toch was het Joosten die een punt in huis haalde voor VVV.