Deze 15 voetballegendes stopten in 2019 met het spelletje waar we zoveel van houden 😢

11 oktober 2019

Getty Images

Bastian Schweinsteiger besloot deze week na 17 jaar profvoetbal zijn kicksen aan de wilgen te hangen. Na avonturen bij Bayern München, Manchester United, Chicago Fire en het Duitse nationale elftal vond de 35 jarige middenvelder het wel mooi geweest. En daarmee werd hij de 15de voetballegende die dit jaar afscheid nam van het mooie spelletje.


Onder hen bevinden zich 4 Nederlanders. Wie dat zijn, lees je hieronder:

Grote 4
Arjen Robben
, Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart waren jarenlang actief op hoog niveau. In de Europese topcompetities zorgden 'onze' sterren voor de nodige glans. Ook op WK's en EK's veroverden De Grote 4 onze harten. Met name op de WK's in 2010 en 2014 was het smullen geblazen. Helaas zonder prijs, maar Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart zorgden ervoor - zonder de anderen te kort te doen - dat we trots konden zijn op Nederland.

'I'm not crying, you're crying...' 😢

© ANPPremier League-toppers
Nee, dan hebben we het niet weer over Van Persie en Van der Vaart. Ook Fernando TorresDimitar BerbatovAshley Cole, Patrice EvraPetr Cech en Peter Crouch besloten in 2019 te stoppen met voetbal. Wat hebben deze toppers gemeen? Juist, ze speelden jarenlang in de top van de Premier League.

Bazen van Barça en Juve
Dan hebben we 11 van de 15 wereldtoppers gehad. Verder kapten ook Xavi, Samuel Eto'o, Andrea Barzagli en Claudio Marchisio. Een einde van een tijdperk.Dit bericht bekijken op Instagram

So many legends have hung up their boots in 2019... 👟 We’re not crying, you are. 😢

Een bericht gedeeld door 433 (@433) op