16-jarige Pierie schuift zijn been niet terug voor Haller of Zivkovic

Brian Vesseur • 11:02, 18-05-2017 / Laatste Update: 01:02, 05-01-2024

Heerenveen-verdediger Jerry St. Juste raakte woensdagavond geblesseerd in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na rust moest hij worden gewisseld. Voor hem in het veld kwam de 16-jarige Kik Pierie. Op zijn 14e had hij al gedebuteerd voor de A1 en nu dus ook op jonge leeftijd in 1. En Pierie stond zijn mannetje.

Geniale hakbal

Pierie kwam in het veld bij een 0-2 achterstand. Met nog 45 minuten op de klok wisten beide ploegen allebei nog 1 keer te scoren. De 16-jarige Pierie - die uit 2000 komt - is een verdediger van beroep. Hij kon niet voorkomen dat Sebastién Haller nog een keer scoorde met een geniale hakbal over het hoofd.

Toch was hij niet bang voor de Franse spits. "Je moet geen twijfel kennen", zegt Pierie op de website van Heerenveen. Hij had zelfs nog even ruzie met Richairo Zivkovic. "Hij hield me na een duel aan mijn shirt vast, dat was nergens voor nodig en laat ik me niet gebeuren.''

'Het kan nog!'

Aanstaande zaterdag spelen beide ploegen weer tegen elkaar. Er wordt gestreden om een ticket voor de Europa League. Pierie heeft vertrouwen in een goede afloop, ondanks de 3-1 achterstand. "In de eerste helft speelden we defensief en hadden weinig balbezit. Als je kijkt hoe we de tweede helft begonnen, met veel power en druk naar voren, dat was veel energieker. Als we zo spelen maken we nog een kans."