20-jarige Flemming met 4 goals grote man bij PEC Zwolle tegen De Graafschap

Erik Pasman

admin • 23:43, 30-10-2018 / Laatste Update: 14:19, 05-01-2024

PEC Zwolle heeft vooral dankzij de 20-jarige Zian Flemming de 3de ronde bereikt in het KNVB-bekertoernooi. De oud-Ajacied bracht in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap (2-5) 4 treffers op zijn naam.

Hattrick in 1ste helft

In de 1ste helft (0-3) produceerde de aanvallende middenvelder een zuivere hattrick. Na de rust bracht hij ook de 5de treffer van de bezoekers op zijn naam. Voor De Graafschap kwamen Javier Vet (1-3) en Erik Bakker (2-4) tot scoren. Mike van Duinen maakte de andere goal voor de Zwollenaren.

De Graafschap, 15de in de eredivisie, verzuimde tegen PEC de fraaie thuiszege afgelopen zaterdag tegen Excelsior (4-1) een passend vervolg te geven. PEC is de nummer 12 in de eredivisie, met 1 punt meer dan De Graafschap.