3 spelers van FC Eindhoven ‘genaaid’: transfers naar ADO en Go Ahead mogelijk van de baan

26 mei 2020

BSR Agency

De transfers van Samy Bourard (24) en Jay Idzes (19), naar respectievelijk ADO Den Haag en Go Ahead Eagles, zijn geen zekerheidjes meer. De 2 hebben hun aflopende contracten niet tijdig opgezegd en dus liggen ze nu tot medio 2021 vast bij FC Eindhoven.<


Idzes werd vrijdag door Go Ahead Eagles gepresenteerd als transfervrije aanwinst voor aankomend seizoen. Nog diezelfde dag kwam er in Deventer echter een probleem aan het licht: Idzes en zijn zaakwaarnemer zijn vergeten het aflopende contract bij FC Eindhoven vóór 15 mei op te zeggen. En omdat FC Eindhoven eind maart ook niet formeel heeft opgezegd (in de hoop dat Idzes toch zou blijven), wordt de samenwerking automatisch met een jaar verlengd, onder dezelfde voorwaarden.

Gehoopt
Vanuit FC Eindhoven volgde geen officiële reactie, maar navraag bij clubmensen leert dat intern niemand rouwig is om dit scenario en dat er ook een beetje op gehoopt werd. Ook Samy Bourard, die recent uit de spelersapp van FC Eindhoven stapte en al met zijn hoofd bij ADO zit, ligt door nalatigheid van zijn zaakwaarnemer een jaar extra vast. Hierdoor kan FC Eindhoven een transfersom opstrijken voor de Belgische middenvelder, voor Idzes en ook voor Karim Essikal (24), die in hetzelfde schuitje zit.


Niet blij
De zaakwaarnemer van Bourard en Essikal, diens broer Zouhair Essikal, liet maandag weten niet blij te zijn met de situatie en hoopt dat de transfer van Bourard dinsdag alsnog wordt afgerond. De overgang van Idzes naar Go Ahead is allerminst zeker, want die club lijkt geen transfersom te gaan betalen. Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead, hoopt toch tot een goede oplossing te komen en verwacht eind deze week meer duidelijkheid. De intentie is de transfer alsnog mogelijk te maken.

Geen schoonheidsprijs
De handelwijze van FC Eindhoven verdient misschien niet de schoonheidsprijs, al wijzen ze in Eindhoven terecht naar de verantwoordelijkheid van zaakwaarnemers. Bovendien kan de club het geld dat dit waarschijnlijk gaat opleveren goed gebruiken in deze crisistijd. FC Eindhoven wil deze week nog om de tafel met de ‘getroffen’ spelers om te praten over de situatie.