5 spelers van Ajax en 3 van Getafe op scherp bij verwacht kaartenpotje

26 februari 2020

Orange Pictures

Iedereen verwacht dat Ajax-Getafe donderdagavond weleens uit de klauwen kan gaan lopen qua kaarten. Als er bij de heenwedstrijd in Spanje een betere scheidsrechter had gestaan, waren er ook daar veel meer dan de 6 getrokken kaarten gevallen. Voor de return in Amsterdam is een Griekse kaartentrekker aangesteld, dus moeten 8 spelers die op scherp staan extra oppassen met wat ze doen.


Bij Ajax staan volgens de lijst van de UEFA liefst 5 spelers op scherp. Lisandro Martinez en Dusan Tadic stonden ook al op scherp in de heenwedstrijd. Daar komen nu Quincy Promes (stond al op scherp, maar was afwezig bij het 1e duel), Edson Alvarez en Ryan Babel bij. Als 1 van die 5 spelers een gele kaart krijgt, dan mist die de volgende Europese wedstrijd van Ajax.

Getafe
Bij Getafe staan 'maar' 3 spelers op scherp: Fayçal Fajr, Robert Kenedy en Angel Rodriguez. Ajax-keeper Andre Onana komt terug van een schorsing en begint dus weer 'op 0'. Nicolas Tagliafico is juist geschorst omdat hij in de heenwedstrijd zijn 3e gele kaart van het seizoen kreeg.