Deze 5 spelers van FC Twente zijn te goed voor de Jupiler League

1 mei 2018

Pro Shots

Je wint samen en je verliest samen. Dat FC Twente is gedegradeerd, is dus ook de schuld van alle spelers. Toch zijn er een paar spelers in het team van de Tukkers die prima kunnen ballen. We hebben 5 voetballers van Twente op een rijtje gezet die ook volgend jaar in de Eredivisie horen te voetballen.


1. Adam Maher
Een inkoppertje, maar de kwaliteit van Maher staat buiten kijf. Bij AZ ijzersterk, later bij PSV kon hij het niet waarmaken. In de winterstop mocht hij zich geluk beproeven bij FC Twente, wat dus niet lukte. Maher heeft geluk en hoeft niet naar de Jupiler League, want zijn contract loopt deze zomer af. In de beker scoorde hij namens de ploeg uit Enschede 2 heerlijke treffers tegen Cambuur.

2. Oussama Assaidi
De carrière van Assaidi is rijk te noemen. De 29-jarige buitenspeler stond onder contract bij Liverpool en Stoke City en voetbalde ook nog even in de zandbak. Toch zit er nog wel een paar jaar goed voetbal in zijn benen. Maar zijn contract loopt door in Enschede, zo bedacht hij ook zelf. "Ik heb nog een contract, dus waarschijnlijk ga ik gewoon naar de Jupiler League."

3. Fredrik Jensen
De sterkhouder op het middenveld bij Twente dit seizoen. De pas 20-jarige Fin speelde al een paar interlands door zijn sterke periode in de Grolsch Veste. Hij was goed voor 5 treffers dit seizoen en lijkt de clubs in de Eredivisie voor het uitkiezen te hebben.

4. Stefan Thesker
De aanvoerder van de heren. De Duitse Thesker - die door zijn jeugdjaren bij Twente een prima woordje Nederlands spreekt - was nog redelijk stabiel achterin. Het is wel een type die bij de club blijft, door dik en dun. Maar je weet het niet.

5. Tom Boere
Dit seizoen debuteerde Boere in de Eredivisie bij FC Twente. Het seizoen ervoor scoorde de spits aan de lopende band bij FC Oss. Daardoor vinden wij dat hij nog een kans verdient om het in de Eredivisie te laten zien, bij een iets beter draaiend team.