Deze 5 spitsen heeft Ajax nog over na het vertrek van Dolberg

29 augustus 2019

Soccrates Images

Nu Kasper Dolberg officieel is vertrokken bij Ajax, heeft de spitspositie weer een mannetje minder. Maar is dat eigenlijk wel een probleem? We zagen de afgelopen maanden 5 prima spitsen rondlopen in Amsterdam. Een overzichtje.


1. Klaas-Jan Huntelaar (36)
Als we het over spits hebben, dan moeten we Huntelaar noemen. Is met zijn 36 jaar nog steeds van grote waarde voor de Amsterdammers en kreeg de afgelopen weken al telkens de voorkeur boven Dolberg. Schuift in de pikorde waarschijnlijk op naar eerste spits.


2. Dusan Tadic (30)
Als Huntelaar niet in de spits speelt, dan wordt het vast en zeker wel Tadic. De aanvoerder van de club speelde vorig seizoen eerst alleen in Europese wedstrijden in de spits, maar werd later zo ongeveer de vaste spits toen het allemaal lekker ging lopen bij Ajax.


3. Lassina Traoré (18)
Mocht vorig seizoen al even invallen tegen FC Utrecht en schoot meteen een bal op de lat. Maakt zijn minuten (en doelpunten) vooral bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Droeg vorig seizoen in 14 duels bij aan 11 goals (8 doelpunten, 3 assists).


4. Danilo Pereira (20)
De Braziliaanse spits (hoofdfoto) scoorde vorig seizoen 19 keer in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax en is ook nog eens 2 jaar ouder dan Traoré. Toch krijgt niet Danilo maar Traoré vaak de voorkeur in de selectie van Ten Hag. Lijkt klaar voor een rol als 2e/3e spits bij het eerste.

5. Brian Brobbey (17)
Is pas 17 jaar, maar maakte deze zomer al de overstap van Onder 19 naar Jong Ajax. Wordt 'Brobbeast' genoemd vanwege zijn lichaamsbouw. Mocht ook al meedoen bij het eerste in de voorbereiding op dit seizoen. Lijkt een zekerheidje voor de toekomst.


Promes of nieuwe spits?
In theorie zou iemand als Quincy Promes ook in de spits kunnen, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. Trainer Erik Ten Hag gaf eerder al aan dat er in principe niemand meer bij komt. Dus een nieuwe spits halen deze zomer lijkt uitgesloten.