70 procent van de fans wil dat de Eredivisie en de KKD niet worden uitgespeeld zonder publiek

6 april 2020

BELGA

Een meerderheid van de supporters wil dat de Nederlandse voetbalcompetities dit seizoen niet meer uitgespeeld moeten worden als er geen publiek welkom is in de stadions. Dat concludeert het Supporterscollectief Nederland op basis van een enquête.


Voor zo'n 70 procent van de in totaal ruim 12.600 supporters die de enquete invulden, is het uitspelen van de competitie zonder publiek geen optie, 30 procent vindt dat dit alleen kan als er echt geen andere optie meer is en als alle wedstrijden dan op een open tv-kanaal worden uitgezonden.


Alle clubs aangesloten
Bij het Supporterscollectief zijn de supportersclubs en -verenigingen van vrijwel alle profclubs aangesloten. De enquête werd eerst gehouden onder de vertegenwoordigers van die groepen en vervolgens zondag online gezet. Het Supporterscollectief heeft de resultaten gedeeld met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie.

Dinsdag overleg
Dinsdag gaan alle betrokken partijen met elkaar in overleg om te bepraten wat er moet gebeuren met het seizoen dat als gevolg van de coronacrisis is stilgelegd.