🎥 | Sjaak Swart over overlijden Hulshoff: ‘Barry was soms misschien te lief’

17 februari 2020

Sjaak Swart, oftewel ‘Mister Ajax’, kreeg kippenvel toen hij hoorde van het overlijden van Barry Hulshoff. "Het was een goed mens, een lieve jongen. Soms misschien te lief. Het is echt aangekomen bij Ajax”, zei Swart vanavond bij FOX Sports.


Swart en Hulshoff maakten beiden deel uit van de ploeg die in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I wist te winnen.

Overburen
"Hij woonde tegenover me”, zei de 81-jarige Swart. "Toen ik hem als jeugdspeler bracht bij Ajax werd hij niet aangenomen. Even later was hij de beste van Europa.” Hulshoff was al enige tijd ernstig ziek. "Ik heb hem de laatste 3 maanden niet meer gesproken. Hij wilde ook met niemand meer in debat gaan. Maar hij was een heel toffe gozer”, aldus ‘Mister Ajax’, die eerder al zijn legendarische medespelers Piet Keizer (2017) en Johan Cruijff (2016) verloor.

"Ik ga hem absoluut missen. Het is zo vreemd in deze wereld. Ik heb een maand meegemaakt dat ik 7 mensen verloor. Ik vind het heel jong, 73.”

Reactie De Ligt
Ook Matthijs de Ligt heeft gereageerd op het overlijden van Hulshoff. De verdediger, nu actief voor Juventus, had Hulshoff in zijn tijd bij Ajax als mentor en ook als zaakwaarnemer. "Je bent en blijft mijn grootste inspiratie", aldus De Ligt op Instagram.

Voor de wedstrijd van Jong Ajax tegen NAC Breda op De Toekomst was er een minuut stilte voor Hulshoff: