Aad de Mos ziet in ‘opgejaagd wild’ Ajax geen titelkandidaat: ‘PSV is véél stabieler’

13 januari 2018

Toine Damen

Ondanks een karrenvracht aan nieuwe spelers en een op het oog redelijke eenvoudige overwinning op het Deense Lyngby, zijn Erik ten Hag en Ajax op dit moment nog niet in staat de achterstand in de competitie op PSV (5 punten) te verkleinen.


"Ik keek zaterdag naar de wedstrijd tegen de Denen (5-1 winst)", vertelt De Mos aan Sportnieuws.nl. "Het leek nergens op. Ajax gaat, ondanks dat ze Nicolas Tagliafico hebben gekocht, nog steeds problemen krijgen met hun restverdediging. Ze geven te veel ruimte weg, ook bij een 3-1 voorsprong."

Goede vibe
Wat de oud-coach van zowel de Amsterdammers als PSV betreft zijn trainingskampen alleen handig als je de 1e 2 potjes wint. "Anders is het een flop en hoef je niet meer te voetballen. Ten Hag kan van alles doen en uitproberen, maar die 5 punten maken ze niet meer goed. Zij mogen geen punten meer verliezen, maar dat zie ik ze wel doen."

Rare sprongen
Reden: Ajax moet in de 2e seizoenshelft nog bij PSV op bezoek en herstart de competitie met de Klassieker tegen Feyenoord. Ook volgt FC Utrecht tussendoor. Een pittig programma, waar het onrustige Ajax volgens De Mos niet klaar voor is. "Ze gedragen zich als opgejaagd wild. Dan valt er makkelijk op je te jagen."

Onder controle
In Eindhoven is het een stuk rustiger, vindt de Hagenaar. "PSV straalt aan alles stabiliteit uit. Zij laten zich niet zo snel gek maken. Zij kopen een spits voor de toekomst in plaats van willekeurige aankopen te doen." Ajax snakt naar de Champions League miljoenen waar PSV op afstevent, sluit De Mos af. "Er valt 30 miljoen te verdienen met de voorronde. Kampioen worden is nogal een bonus, maar ik denk niet dat PSV het weggeeft."