Aanvoerder Koopmeiners schiet AZ vanaf 11 meter langs PEC

SOCCRATES/BSR

admin • 17:23, 23-02-2020 / Laatste Update: 20:08, 04-01-2024

Teun Koopmeiners heeft AZ zondagmiddag aan de zege op PEC Zwolle geholpen (2-0). De aanvoerder van de Alkmaarders was vanaf 11 meter 2 keer trefzeker, terwijl hij er ook nog 1'tje miste.

2 minuten voor het einde van de 1e helft wees scheidsrechter Jochem Kamphuis voor het eerst naar de stip. Uiteraard ontfermde Koopmeiners zich over de bal, want een penalty is nou eenmaal zijn specialiteit. Maar wonder boven wonder was PEC-goalie Michael Zetterer op tijd in de rechterhoek.

Het betekende de 1e gemiste strafschop voor Koopmeiners in Alkmaarse dienst; de overige 16 gingen er allemaal in. Best schrikken dus. Toch ging hij 10 minuten na rust weer achter de bal staan, toen Kamphuis wederom een pingel uitdeelde. Dit keer wist de middenvelder wél te scoren en revancheerde zich dus mooi.

Een paar minuten later was het weer raak en ook hier betrof het een strafschop. Wie hem mocht nemen? Koopmeiners natuurlijk! Hij schoot het leer tegen het net en kon opnieuw juichen. Van de 3 pogingen in 20 minuten gingen er 2 raak, best een mooie score! Hiermee hielp hij AZ dus ook aan de thuiszege op PEC Zwolle.