Achilles’29 eindigt oefencampagne met gelijkspel tegen Spakenburg

30 juli 2016

Pro Shots
Achilles'29 eindigt oefencampagne met gelijkspel

Achilles'29 heeft de voorbereiding afgesloten met een gelijkspel tegen tweedivisionist Spakenburg. De ploeg van Eric Meijers kwam pas in de slotfase op gelijke hoogte tegen Spakenburg: 2-2.  

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Daar had de ploeg uit Groesbeek geen antwoord op. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een vlijmscherpe counter werd afgerond door Freek Thoone. De aanvaller stiftte de bal fraai over doelman Martin van Barneveld.


Daarna was het woord opnieuw aan Spakenburg. Het elftal van trainer Hans van der Haar kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Philip Ties. Vlak voor rust kwam Achilles zelfs op achterstand toen Danny van de Meiracker raak schoot na een knappe actie van Tim Oostinjen.


Na rust werd het niet beter bij de Groesbeekse formatie. Het meeste balbezit was voor Spakenburg en thuisploeg kreeg ook de beste kansen. Met nog twintig minuten op de klok greep Meijers in. Hij stuurde Mart Raterink, Brian Boogers en Youri Loen binnen de lijnen. Dat ging ten kosten Boy van de Beek, Migiel Zeller, Rick Hemmink en Mischa Boelens. Na de vier wisselbeurten werd het spel niet veel beter.


Toch kwam Achilles in de slotfase op gelijke hoogte. Invaller Brian Boogers schoof de bal in het doel.


Vrijdag begint de competitie voor Achilles met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard.