Achilles’29 moet zich doodschamen om KNVB beker

admin • 00:28, 21-09-2016 / Laatste Update: 08:28, 07-01-2024

Achilles’29 is dinsdagavond in de 1e ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door IJsselmeervogels. De 3-1 nederlaag in Spakenburg was een blamage voor de Groesbeekse eerstedivisieclub, dat 2 divisies hoger speelt maar er tegen IJsselmeervogels niet aan te pas kwam.

Bittere pil

Achilles werd de voorgaande zes jaar in de KNVB-beker telkens door een profclub uitgeschakeld, de laatste vijf seizoenen zelfs steeds door een eredivisionist. Het verlies tegen derdedivisionist IJsselmeervogels is daarmee een bittere pil.

Slechte reeks

Voor Achilles betekende de uitschakeling bovendien een nieuwe domper in een zware periode. De formatie van trainer Eric Meijers verloor vrijdag nog in de competitie van Telstar (1-2). Dat was de 6e nederlaag in 7 duels en daarmee zakte Achilles af naar de laatste plaats in de 1e divisie.

Vertrouwen

De ploeg hoopte vertrouwen te tanken in het bekertoernooi, maar kwam dinsdagavond bedrogen uit. Na iets meer dan een halfuur opende Sherwin Grot ietwat gelukkig de score voor IJsselmeervogels: 1-0. Zijn schot viel via een been achter Achilles-doelman Robbert te Loeke.

Akla

Na rust besliste de thuisploeg in enkele minuten het duel. Ali Akla maakte na 68 minuten 2-0, uit een fraaie pass van Nijmegenaar Oktay Öztürk. En 4 minuten later passeerde ook Christiaan van Hussen de Groesbeekse doelman: 3-0. Invaller Brian Boogers maakte in de 84ste minuut nog wel de 3-1, maar daarmee deed Achilles veel te laat wat terug.