ADO Den Haag en Vitesse scoren niet in vermakelijke wedstrijd

BSR

Trevor Wagener • 21:27, 01-02-2020 / Laatste Update: 22:22, 08-01-2024

In de eredivisie hebben ADO Den Haag en Vitesse een wedstrijd gespeeld waar beide ploegen niets mee opschieten. De wedstrijd eindigde net zoals het begon: 0-0.

In de 1e helft waren beide ploegen voorzichtig, maar toonden zij wel aanvallende intenties. Thuisploeg ADO was het dichtst bij een openingstreffer, maar spits Tomáš Necid pakte het cadeautje van Vitesse-keeper Remko Pasveer niet uit. De doelman treuzelde te lang na een slechte terugspeelbal, speelde onbedoeld Necid aan maar redde op de inzet van de Tsjech.

Net niet Necid

In de 2e helft was het opnieuw Necid die een negatieve hoofdrol op zich nam. Nadat Vitesse-verdediger Danilho Doekhi een penalty veroorzaakte, was het aan ADO's aanvaller om de bal binnen te schieten. Opnieuw redde Pasveer. Dit deed de goalie zelfs in 2 instanties.

Luttele minuten later verzuimde Necid opnieuw om de score te openen. Invaller Michiel Kramer raakte 10 minuten voor tijd nog de paal. Vitesse daarentegen had weinig meer in te brengen. ADO kreeg de kansen, maar niet de punten. De bloemen werden overigens ook niet aan beide teams uitgedeeld.

Door het gelijke spel blijft ADO op de 17e plek in de eredivisie staan. De ploeg heeft 17 punten uit 21 duels. Vitesse staat - voorlopig - 6e met 35 punten.