ADO Den Haag evenaart clubrecord met 3e uitzege op rij

Martijn Baars • 23:49, 21-10-2017 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

ADO Den Haag heeft de 3e uitwedstrijd op rij gewonnen. Een evenaring van het clubrecord uit 1972. De ploeg van coach Alfons Groenendijk was met 0-2 te sterk bij VVV. Door de zege passeren de Hagenaars VVV ook op de ranglijst. ADO heeft nu met 13 punten 1 punt meer dan de Limburgers.

VVV was voor de rust het dichtst bij een doelpunt. Al in de 6e minuut zag Lennart Thy zijn schot via de binnenkant van de linkerpaal over de doellijn naar de rechterpaal rollen. Over de lijn ging de bal echter niet.

Blessuretijd

Erik Falkenburg zette de bezoekers na 66 minuten spelen op voorsprong. VVV zocht naar de gelijkmaker, maar kon geen vuist meer maken. In blessuretijd stelde Bjørn Johnsen de zege helemaal veilig met de 2-0.