ADO knalt in Haags kwartiertje ruim langs Heracles

admin • 15:20, 19-11-2017 / Laatste Update: 15:55, 07-01-2024

In een wedstrijd die alle kanten op kon heeft ADO Den Haag aan het langste einde getrokken. In eigen huis werd Heracles in het Haags kwartiertje over de knie gelegd: 4-1.

De ploeg uit Almelo begon sterker en Reuven Niemeijer zette de bezoekers dan ook al na 10 minuten op voorsprong. Hij was de laatste schakel in een mooie aanval van de Almeloërs.

Gelijkmaker

Voor rust deed Ado al wat terug. Melvyn Lorenzen frommelde na bijna een half uur spelen de gelijkmaker binnen. Het betekende zijn 1ste doelpunt in de eredivisie.

Haags kwartiertje

Het duurde lang voordat het Haagse publiek weer mocht juichen, maar dat gebeurde wel op het juiste moment. Bij de start van het Haags kwartiertje, in de 7ste minunut, scoorde Nasser El Khayati de 2-1. Hij deed dat met een miraculeus rollertje. Het leek een houdbaar schot voor keeper Bram Castro, maar die stond aan de grond genageld.

⚽️ | Op slag van het Haags Kwartiertje zet Abdenasser El Khayati ADO op een 2-1 voorsprong met een merkwaardig rollertje in de korte hoek. #adoher https://t.co/AbZ8CsD0qE pic.twitter.com/2j578qtU2V

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 19 november 2017

Over en uit

Vlak voor het einde van de wedstrijd, in de 84ste minuut, gooide ADO de wedstrijd in het slot en de 2de thuiszege van het seizoen. Bjorn Johnsen was de gevierde man met zijn doelpunt. Heracles wist ook pas in uitwedstrijd 1 puntje te bemachtigen.

Vlak voor tijd werd het nog meer feest in Den Haag. Elson Hooi werd met een mooie pass diep gestuurd. Castro dacht de bal nog te kunnen onderscheppen, maar Hooi was te snel en omspeelde de keeper handig, waarna hij de bal voor de 4-1 in het netje kon leggen.

ADO komt dankzij de overwinning in het linkerrijtje terecht op de 9de plek. Ze gaan daarmee hun tegenstander voorbij. Heracles blijft 10de.

[poules_game teasertext="" team="ado-den-haag" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]