ADO pakt punt in Heerenveen in strijd tegen degradatie

BSR Agency

admin • 23:01, 22-02-2020 / Laatste Update: 13:58, 05-01-2024

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag vanavond 2 dure punten laten liggen in Friesland. De ploeg van Alan Pardew kwam bij middenmoter Heerenveen met 0-2 voor, maar moest uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen door een pracht goal van Halilovic.

ADO nam vanavond in Heerenveen verrassend, en tegen de verhouding in, een 0-2 voorsprong aan. 2 keer stond een vrije trap van specialist John Goossens aan de basis van die Haagse doelpunten. Bij de 1e goal ging de bal via de arm van Omar Bogle over de lijn, bij de 2e zeilde de bal via Heerenveen-middenvelder Rodney Kongolo in het doel. Hoewel de treffers wat gelukkig tot stand kwamen, was het zeker geen toeval. Geen ploeg in de Eredivisie scoorde dit seizoen vaker uit een standaardsituatie dan degradatiekandidaat ADO: 16 keer. Vaak stond Goossens aan de basis en ook nu kon hij dus 2 keer juichen.

Rood voor assistent

Het zorgde voor verwondering in het Abe Lenstra Stadion, waar het morrende thuispubliek voor rust toch nog 1 keer opveerde. Op slag van rust maakte Joey Veerman er met een schot van afstand 1-2 van. Volgens ADO’s keeperstrainer Raymond Mulder te diep in blessuretijd, waarop hij na aanhoudend commentaar op de arbitrage door Martin van den Kerkhof met rood werd weggestuurd.

Voormalig toptalent Halilovic laat van zich horen

Het zeer compact spelende ADO verdedigde in de 2e helft de voorsprong. De nummer 17 van de Eredivisie zag de laatste weken de concurrentie afstand nemen en vocht bij het ook al weken niet draaiende Heerenveen voor de 5e overwinning van het seizoen. Zo bracht Pardew in het slotkwartier verdediger Tom Beugelsdijk nog in het veld om de broodnodige zege over de streep te trekken. Uiteindelijk kon ook de van een polsbreuk teruggekeerde Beugelsdijk de in de lucht hangende gelijkmaker niet voorkomen. Na een individuele actie schoot Heerenveen-invaller Alen Halilovic zo’n tien minuten voor tijd met veel gevoel raak. Een domper voor het strijdende ADO, dat nu nog 6 punten achterstand heeft op de veilige 15e plek.