ADO pakt punten in Alkmaar na krankzinnige slotfase

BSR

Sjors Tanis • 22:25, 13-04-2019 / Laatste Update: 07:54, 07-01-2024

AZ heeft in de strijd om plek 3 in de Eredivisie een pijnlijke nederlaag geleden. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer John van den Brom met 2-3 van ADO Den Haag na een krankzinnige slotfase, waar AZ terug kwam van 0-2 naar 2-2, maar tóch nog verloor.

Door de bizarre nederlaag blijft AZ op 52 punten, 1 punt minder dan nummer 3 Feyenoord, dat later vanavond speelt tegen Heracles Almelo.

AZ mist heel veel kansen, ADO profiteert

In de 1e helft kreeg AZ veel kansen op een voorsprong, maar steeds wilde de bal niet het doel in. Na ruim een half uur spelen deed ADO dat wel aan de andere kant van het veld. Oud-AZ'er Erik Falkenburg zorgde voor de voorsprong bij ADO: 0-1.

Wéér Falkenburg

De 2e helft was nog maar net begonnen toen Falkenburg opnieuw het publiek stil kreeg. Hij zette de bezoekers op 0-2, ondanks dat AZ véél meer kansen kreeg op doelpunten.

Gudmunsson lijkt held van Alkmaar te worden, maar...

4 minuten voor tijd maakte Albert Gudmundsson de 1-2, kon het dan toch nog voor AZ? Ja, want in blessuretijd zorgde de IJslander óók nog voor de gelijkmaker: 2-2. Maar het spektakel in Alkmaar was nog niet voorbij, want nog dieper in blessuretijd maakte Sheraldo Becker de winnende: 2-3 voor ADO Den Haag.

AZ doet dus slechte zaken door de nederlaag, terwijl ADO weer richting het linkerrijtje kruipt met nog 4 wedstrijden te gaan.