ADO walst over Groningen heen in vermakelijke wedstrijd

admin • 23:41, 08-04-2017 / Laatste Update: 07:18, 08-01-2024

ADO Den Haag heeft opnieuw hele goede zaken gedaan in de Eredivisie. In een thuiswedstrijd speelden ze FC Groningen in de 1e helft helemaal zoek en maakten ze 3 doelpunten in 10 minuten. In een zeer vermakelijk wedstrijd gaven ze deze ruime voorsprong niet meer weg en wonnen ze met 4-3. Opnieuw 3 punten in de strijd om degradatie.

Het begin van de wedstrijd begon een beetje twijfelachtig. Maar na 10 minuten ging het los bij ADO. Danny Bakker opende in de 13de minuut de score door een voorzet van vanaf links in het doel te verlengen. Voor Bakker was dat zijn 1e doelpunt van het seizoen.

ADO on fire

Na de 1e doelpunt ging het snel. ADO overrompelde Groningen door met veel druk te spelen. Ze maakte het de verdediging van de Groningers erg moeilijk. Dion Malone maakte met een geplaatst schot de 2-0 en nog geen 2 minuten later kopte ADO-spits Mike Havenaar de 3-0 binnen. Groningen had niks in de brengen.

Groningen kan niks

Na de 3-0 viel het even stil in de wedstrijd en kon Groningen er af en toe uitkomen. Maar dit resulteerde in de 1e helft tot helemaal niks. ADO was ook nog een aantal keer dichtbij een volgende treffer, maar die kwam er niet. Groningen had letterlijk niks in te brengen.

Snelle treffer Malone

Na de rust was het voor Groningen hetzelfde liedje. Door onoplettendheid in de verdediging kon Malone zijn 2de van de avond gemakkelijk in het doel tikken. Hij bracht de stand hierbij op 4-0. Als het op deze manier door zou gaan, werd het een vernederende avond voor Groningen.

Groningen komt terug

Een aantal minuten na de 4-0 kon Groningen via een benutte penalty van Mimoun Mahi toch wat terugdoen. Dit betekende ook gelijk een kleine ommekeer in de wedstrijd. Groningen kreeg iets meer grip op de wedstrijd. De druk van Groningen werd almaar groter op de verdediging van Den Haag. Door een hard schot van Brian Linssen werd het 4-2 en leken ze weer helemaal terug in de wedstrijd.

Rollen omgedraaid

Na de 4-2 leken de rollen in het veld helemaal omgedraaid. Groningen was nu de ploeg die de dienst uitmaakte en kreeg veel kansen. Het tempo van de wedstrijd ging nog een tandje omhoog. De bezoekers deden er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken.

Hectische slotfase

In de slotfase van de wedstrijd ging het over en weer. Groningen zette alles op de aanval waardoor er gaten ontstonden in de verdediging. Het leidde tot een aantal kansen voor de bezoeker waaronder een gevaarlijk schot van Idrissi in de 83ste minuut. In de laatste minuut van de extra tijd schoot Linssen nog de 4-3 binnen, maar deze treffer kwam veel te laat.