Advocaat is terug hoor: ‘Zo krijg je de mensen er weer achter’

9 juni 2017

Pro Shots

Wat een rentree van Dick Advocaat. De bondscoach won vrijdag overtuigend met Oranje en dat vinden we in Nederland wel fijn. Voor de spelers zelf overigens ook. "Het belangrijkste is dat de spelers het gevoel hebben dat ze het kunnen", zei Advocaat voor de camera's van de NOS.


De bondscoach zag dat er veel strijd en beleving was. En dat was vooraf ook afgesproken. "Laat het publiek zien dat je wil en dat hebben ze getoond", aldus Advocaat. "Iedereen denkt dat het makkelijk is, maar je moet het ook maar doen."

Frankrijk...
Over de wedstrijd zelf zei hij verder weinig. Waar het vooral om gaat is de belangrijke pot in augustus tegen Frankrijk. Door de winst van Zweden, is het WK nog altijd ver weg. Advocaat kijkt de komende maanden daarom wie écht fit zijn. "Eind augustus zijn er twee hele belangrijke wedstrijden, dan moet je echt kijken naar spelers die fit zijn. En tegen Frankrijk kun je misschien nog iets anders proberen met Sneijder."

1 Oranje
En dat WK, die wil Advocaat maar al te graag halen. "We hopen dat we nog een groot toernooi mee mogen maken en daar gaan we ook voor. De winst is goed, zo krijg je de mensen er weer achter en dat is prima."