Advocaat snapt niks van de weinige Feyenoord-fans op de tribune: ‘Zwaar overtrokken’

9 augustus 2020

BSR Agency

Bij de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in de Kuip zaten zondagmiddag zo'n 3000 supporters. Meer zijn niet welkom, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Feyenoord-trainer Dick Advocaat snapt er echter weinig van: "Als er op het strand 20.000 of 30.000 mensen kunnen zitten en op de Dam 15.000, dan kunnen toch ook wel in een stadion waar 50.000 mensen in kunnen, 10.000 mensen zitten op 2 meter afstand.”


"Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dat uit te rekenen, volgens mij. Ik vind het zwaar overtrokken”, aldus Advocaat. "Als je een stadion hebt van 10.000 mensen, dan is het wat anders.”

Gewonnen
Feyenoord won het duel met Sparta met 3-0. Advocaat vreest Sven van Beek echter voorlopig weer kwijt te zijn. De verdediger speelde goed tegen Sparta, maar viel na rust uit met een voetblessure. Een kwetsuur die hem vorig seizoen al heel lang aan de kant hield. "Ik dacht dat hij een beetje stuk zat, dat kon je zien", zei Advocaat.

Blessures
"Ik hoop niet dat het zo is. Als dat wel zo is, zijn we hem misschien lang kwijt en dat kunnen wij niet hebben. Het zou enorm triest zijn. Voor hemzelf allereerst, maar ook voor de club. En ik moet ook verder kijken. We kunnen dit niet hebben. Summerville viel ook uit, maar die was meer vermoeid, die wilde er wel uit geloof ik."