Ajax binnen 2 minuten van 0-0 naar 0-2 in bekerfinale

BSR Agency

admin • 20:52, 05-05-2019 / Laatste Update: 11:50, 05-01-2024

Ajax gaat aan de leiding in de bekerfinale tegen Willem II. Halverwege de pot staat het 0-2 dankzij goals van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar. Zij zorgden ervoor dat Ajax binnen 2 minuten tijd een comfortabele voorsprong te pakken had.

Willem II beet in het 1e bedrijf fel van zich af en dat leverde een op z'n tijd slordige wedstrijd op. Ajax leek niet helemaal scherp te zijn waardoor passjes vanuit het middenveld niet aankwamen. Aan de andere kant wisten de aanvallers van Willem II een zeldzame scherpe voorzet niet binnen te werken en kwamen de Tilburgers eigenlijk amper door de Amsterdamse verdediging heen.

In de 39e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Na een lekkere trap viel de bal precies op het hoofd van Daley Blind die plots vogelvrij voor de neus van Willem II-goalie Wellenreuther stond. 1-0. De Tilburgers waren dusdanig van slag dat nog geen 2 minuten later alweer de 2e in het doel lag. Na een fraaie aanval schoot Klaas-Jan Huntelaar direct de 0-2 op het bord. Willem II moet flink aan de bak in de 2e helft!