Ajax binnen 20 minuten 2-0 achter tegen Twente

BSR

admin • 13:45, 01-12-2019 / Laatste Update: 02:31, 05-01-2024

Koploper Ajax moet het slaap nog uit de ogen wrijven op de vroege zondagmiddag. De Amsterdammers, met Noa Lang in de basis, staan na nog geen kwart wedstrijd al met 2-0 achter tegen FC Twente. Keito Nakamura en Aitor Cantalapiedra maakten de goals in Enschede.

Na balverlies van Hakim Ziyech sloeg de Japanner na een kwartier toe in de Grolsch Veste met een lekker schot. Met aanvallend voetbal drukte Twente de tegenstander terug, iets wat Ajax niet vaak overkomt. Cantalapiedra versloeg in de 19e minuut André Onana 1 op 1.

Vuurwerk

Wellicht hebben de Ajacieden zaterdagnacht slecht geslapen, omdat Twente-fans vuurwerk afstaken bij het spelershotel. Ajax verloor dit seizoen pas 1 competitieve wedstrijd, met 0-1 van Chelsea. In de eredivisie zijn de mannen van Erik ten Hag nog ongeslagen.

Na iets meer dan een half uur scoorde Lisandro Martinez tegen op aangeven van Ziyech: 2-1 na 32 minuten.