Ajax blijft ook na potje tegen Watford ongeslagen in de voorbereiding (video's)

Soccrates Images

Martijn Baars • 21:50, 18-07-2019 / Laatste Update: 23:12, 05-01-2024

Ajax heeft een vriendschappelijk potje donderdagavond met 2-1 gewonnen van de Engelse club Watford. Daarmee blijft de Amsterdamse ploeg ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het was ook meteen de laatste oefenwedstrijd van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk.

Ajax kwam in de eerste helft op achterstand nadat Sergiño Dest hands maakte in het eigen strafschopgebied. Andre Gray versloeg doelman Dominik Kotarski en zorgde voor de 1-0 voor de ploeg uit de Premier League, die afgelopen seizoen nog de finale van de FA Cup haalde (en verloor van Manchester City).

Donny van de Beek

In de tweede helft scoorde Donny van de Beek op aangeven van Dusan Tadic de 1-1. Daarna begon de grote wisseltruc en gebeurde er weinig bijzonders meer.

Mooie kopgoal

Pas in de laatste minuten besliste Ajax het duel. Invaller Jurriën Timber kopte prima raak na een heerlijke voorzet.