Ajax dankzij heerlijke goals met de schrik vrij tegen Willem II

Martijn Baars • 17:22, 24-12-2017 / Laatste Update: 14:38, 12-12-2023

Ajax gaat de winterstop in met een achterstand van 5 punten op koploper PSV. In eigen stadion kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij tegen Willem II. Het werd dankzij heerlijke goals 3-1 voor Ajax. Interim-coach Michael Reiziger mag dus zijn debuut vieren met een kerstzege.

Ajax domineerde de eerste helft, maar werd maar niet echt gevaarlijk voor het doel van de Tilburgers. Aan het einde van de eerste helft kwam Willem II meer in het spel. Dat spelbeeld bepaalde ook het eerste deel van de tweede helft.

Sol scoort weer

Fran Sol beloonde het betere spel van de bezoekers met een mooie goal. De Spaanse spits nam een voorzet vanaf links in 1 keer op de schoen en zette Willem II op een 0-1 voorsprong. Het was meteen de wake-up-call voor de thuisploeg.

Heerlijke goals

Binnen 10 minuten na de openingsgoal zorgde Justin Kluivert met een snoeiharde poeier in de kruising voor de gelijkmaker. Even later stond het zelfs al 2-1. Na een heerlijke actie van David Neres aan de zijkant, waarbij hij tegenstander Jop van der Linden 2 keer het bos in stuurde, liep Kasper Dolberg de voorzet van de Braziliaan binnen.

Buitenspelgoal Neres

Daarmee was de hoop op een herhaling van de stunt van vorig jaar (toen Willem II met 1-2 won) bij de Tilburgers wel voorbij. In de 81e minuut maakte Neres op aangeven van Siem de Jong nog de 3-1. Alhoewel het buitenspel was, werd de goal wel goedgekeurd en bepaalde hij de eindstand op 3-1.