Ajax doorstaat laatste test in VS met zege op São Paulo (video’s)

12 januari 2019

Stanley Gontha

Ajax heeft het trainingskamp in Orlando afgesloten met een 4-2 overwinning op het Braziliaanse São Paulo. De Amsterdammers kwamen 2 keer op achterstand, maar Van de Beek, Tadic, Dolberg en Neres zorgden voor de winst.


Sterkste opstelling
Ajax speelde in tegenstelling tot afgelopen donderdag wel met de sterkste opstelling. De Amsterdammer waren in de 1ste helft de bovenliggende partij tegen Sao Paulo dat tot irritatie van de Ajacieden veel vervelende en onnodige overtredingen maakte. Precies op het moment dat Ajax echt goed begon te spelen, krijg het een doelpunt tegen. Hernanes scoorde voor de Brazilianen na een fout van Blind.

Neres scoort tegen oude club
Ajax begon niet goed aan de 2de helft en had geluk dat Sao Paulo een enorme kans op de 0-2 miste. Maar even later scoorde Ajax wel de gelijkmaker. Kristensen legde terug en Donny van de Beek scoorde. Daarna was het tijd voor David Neres om zich tegen zijn oude club te laten zien. Hij verving Van de Beek. Neres was deze week in het trainingskamp van Ajax de meest besproken man omdat het Chinese Guangzhou Evergrande ruim veertig miljoen voor hem wil neerleggen. Trainer Erik ten Hag liet al weten dat hij niemand meer wil laten vertrekken.

Een klein halfuur voor het einde kwam Ajax weer op achterstand toen Brenner da Silva Onana passeerde in de korte hoek. 10 minuten later kreeg Ajax een penalty omdat Kasper Dolberg werd neergelegd in het strafschopgebied. Dusan Tadic schoot kalmpjes raak. Ajax kantelde de wedstrijd daarna toen Dolberg op aangeven van Tadic de 3-2 maakte. Voor Ten Hag het sein om flink te wisselen. In de blessuretijd maakte Neres ook nog de 4-2.


Eerder dit trainingskamp speelde de B-ploeg van Ajax met 2-2 gelijk tegen Flamengo. De Amsterdammers verloren toen na strafschoppen. Later vanavond spelen Eintracht Frankfurt en Flamengo nog tegen elkaar, daarna is duidelijk wie de Florida Cup heeft gewonnen.