‘Ajax en Kjell Scherpen hebben informele overeenkomst, ook Pierie hoog op het lijstje’

11 maart 2019

BSR/SOCCRATES

Ajax speurt altijd de (vaderlandse) velden af voor nieuwe pareltjes en lijkt nu een doelman te hebben gevonden. Volgens het Dagblad van het Noorden zijn de Amsterdammers 'informeel' rond met FC Emmen-goalie Kjell Scherpen. Daarnaast is er volgens Voetbal International verregaande interesse in Kik Pierie.


Dagblad van het Noorden schrijft dat de 19-jarige Scherpen ook op het lijstje van Engelse clubs staat, maar al met Ajax zou hebben gesproken. Daarbij is dus een informeel akkoord bereikt, waarbij zou zijn afgesproken dat hij nog een jaartje op huurbasis bij Emmen mag blijven keepen.

Toestemming
Scherpens zaakwaarnemer ontkent echter dat zijn cliënt een akkoord heeft bereikt en ook FC Emmen weet van niks. "Maar als clubs zich melden voor spelers - en dat zijn er een aantal in Kjells geval - geven wij doorgaans toestemming om informeel met ze te praten. Een geïnteresseerde club wil tenslotte polsen of de speler in kwestie überhaupt open staat voor een overgang", zegt voorzitter Ronald Lubbers tegen de krant.

Ook Pierie gewild
VI meldt dus dat, naast Scherpen, ook Kik Pierie wordt begeerd. De verdediger van sc Heerenveen is pas 18 jaar, maar speelde wel al 58 eredivisiepotjes. Zijn contract in het Abe Lenstra Stadion loopt nog tot de zomer van 2020 en mogelijk wordt Dennis Johnsen (nu door Ajax aan de Friezen verhuurd) in de deal betrokken.