Ajax-fan Arco probeert van alles om finale-ticket te krijgen

18 mei 2017

ProShots

Amsterdammer Arco Gnocchi (37) is een van de vele duizenden Ajax-fans die nog wanhopig op zoek is naar een kaartje voor de Europa League-finale tegen Manchester United van volgende week woensdag. Zijn vliegticket en hotel zijn al geboekt, maar hij blijft zoeken naar manieren om toch nog het stadion in te komen.


Ajax kreeg voor de finale in de Friends Arena in Solna, acht kilometer boven Stockholm, slechts 10.000 kaarten, net als tegenstander Manchester United. De overige 34.000 plaatsen in de Friends Arena (54.000 plaatsen) zullen worden bezet door bobo's, sponsoren, prijswinnaars en neutrale fans. ,,Dat is iets waar ik me al jaren over verbaas, maar als het opeens je eigen club betreft is het helemaal frustrerend. Vorig jaar kregen de fans van Atlético Madrid en Real Madrid samen maar 19.000 van de 80.000 kaarten. Volgens mij is voetbal nog altijd bedoeld voor de fans van de clubs.

"Ik zat dinsdagochtend vol goede hoop achter de computer voor de online kaartverkoop, maar na een uur wanhopig klikken en refreshen moest ik helaas constateren dat alle kaarten verkocht waren."

Mooi feest maken
,,We hebben hier zo lang op moeten wachten als Ajax-fans. Ik wilde in een creatieve bui gewoon laten zien dat ik er graag bij wil zijn. Ik grijp alles aan om toch nog aan kaarten te komen. En mocht het toch niet lukken, dan maken we er toch een mooi feest van in Stockholm."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht