🍻 | Ajax-fans smijten met bier en aanstekers naar vrouwen en kinderen van Getafe-spelers

28 februari 2020

Walgelijke taferelen op de tribunes van de Johan Cruijff Arena... Daar zouden volgens het Spaanse Marca familieleden en vrienden van Getafe-spelers zijn aangevallen door fans van Ajax. Zo werden er aanstekers gegooid, maar kregen ook verschillende mensen een bierdouche.


Op beelden van Marca is te zien hoe Getafe-fans het vak ontvluchten. Dat vak was speciaal voor hen ingericht en bevond zich vlakbij de Ajax-aanhang.

Niet veilig
De familie en vrienden van Getafe-spelers piepten er na de 2-1 van Carel Eiting tussenuit, omdat ze naar eigen zeggen niet werden beschermd door de security. "Ze doen er niks aan", riep een vrouw richting de beveiliging. "We vluchten, ze vallen ons aan. Er zijn kinderen en oude mensen bij dus we moeten vertrekken. Dit is schandalig!"

Getafe-verdediger Damián Suárez kreeg lucht van het incident en kon zijn oren niet geloven. "Mijn vrouw en dochters zaten daar op de tribune en kregen van alles naar hun hoofd geslingerd. Dit kan niet geaccepteerd worden", snauwde hij.

Actie!
Getafe walgde van het incident en besloot naar de Nederlandse politie te stappen. Daar hebben zij aangifte gedaan. Ook hebben ze bij de UEFA geklaagd over de ongeregeldheden die plaatsvonden op de tribune en ervoor zorgden dat veel familie en vrienden van de Getafe-spelers het restant van de wedstrijd in de bus moesten kijken, omdat het anders niet veilig was.