‘Ajax gaat 3 keer winnen, PSV pakt slechts 4 punten’

23 april 2019

BSR/SOCCRATES

Er zijn nog maar 3 wedstrijden te spelen in de Eredivisie. Ajax en PSV leiden de dans met evenveel punten, maar het doelsaldo van Ajax is 11 goals beter. Wil PSV dus nog kampioen worden, zal Ajax onderweg punten moeten verliezen. Sportnieuws.nl vroeg aan jullie om de komende speelrondes te voorspellen en dit is het resultaat!


Speelronde 32
Ajax ontvangt dinsdagavond Vitesse in eigen huis, om 20:45 uur. 2 dagen later gaat PSV op bezoek bij Willem II. Ook die wedstrijd begint om 20:45 uur.

Ajax - Vitesse
72% van de stemmers denkt dat Ajax van Vitesse wint, 22% gaat voor een gelijkspel en 7% gokt op een overwinning voor de Arnhemmers.

Willem II - PSV
45% van de stemmers denkt dat het gelijk gaat worden in Tilburg! 40% verwacht echter 3 punten voor PSV, terwijl 16% voor een zege voor Willem II gaat.

Conclusie: koploper Ajax loopt weg bij PSV!

Speelronde 33
Op deze speelronde moeten we even wachten, want op 5 mei staat de Nederlandse bekerfinale op het programma. Ajax neemt het op 5 mei in de finale op tegen Willem II. Een week later is speelronde 33, met elke wedstrijd op dezelfde tijd. Ajax speelt thuis tegen FC Utrecht, PSV speelt uit tegen AZ.

Ajax - FC Utrecht
Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena: 68% denkt dat dit een zege voor het team van Erik ten Hag wordt. 22% gokt op een gelijkspel en 10% gaat voor FC Utrecht.

AZ - PSV
36% gaat voor een Alkmaarse zege! 35% denkt dat het gelijk wordt, terwijl 29% toch denkt dat PSV het meeste kans maakt op 3 punten.

Conclusie: het gat groeit en Amsterdam viert feest, want Ajax zou nu kampioen zijn!

Speelronde 34
De laatste speelronde (waarschijnlijk)! Op woensdag 15 mei - 3 dagen na speelronde 33 - gaat Ajax op bezoek bij De Graafschap. PSV neemt het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Beide wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

De Graafschap - Ajax
Het kan goed misgaan in Doetinchem voor Ajax (denk maar aan 2016), maar 64% van de stemmers denkt dat dat niet weer gaat gebeuren. Toch kiest 19% voor De Graafschap en gaat 17% voor een gelijkspel.

PSV - Heracles Almelo
82% verwacht hier een zege voor PSV, 12% gokt op een gelijkspel en slechts 5% zet zijn geld op Heracles.

Conclusie: Ajax wordt volgens jullie kampioen! Check hier gerust zelf alle uitslagen van de polletjes.