Ajax haalt met 2 elftallen net op tijd de dubbele cijfers in 1e oefenduel van 2019/2020

Martijn Baars • 22:51, 25-06-2019 / Laatste Update: 17:28, 12-12-2023

Ajax is er in Oldenzaal in geslaagd om de dubbele cijfers te halen in de 1e oefenwedstrijd van seizoen 2019/2020. Met 2 verschillende elftallen werd het tegen Quick'20 2-11 voor Ajax.

Vooral voor rust regende het doelpunten. Vaclav Cerny (3 keer), Klaas Jan Huntelaar (2 keer), een eigen goal en een doelpunt van Noa Lang zorgden voor 7 treffers aan Amsterdamse kant. Tim Zwienenberg en Jip Kemna scoorden voor de thuisploeg. Vooral de smerige Panenka van Kemna was om van te smullen.

11-2

Na rust stond er een heel jeugdig elftal in het veld. Misschien door de onervarenheid, misschien door de hitte, maar het werd een stukje moeilijker voor Ajax om te scoren. Pas na goals van Victor Jensen en Dani de Wit kon Ajax denken aan de dubbele cijfers. Pas in de slotfase zorgde Jensen met een kopbal voor de 2-10. Brian Brobbey tekende voor de laatste goal: 2-11.

Opstelling Ajax eerste helft: Kotarski, Dest, Magallan, Pierie, Martinez; Gravenberch, Labyad, Ekkelenkamp; Lang, Huntelaar, Cerny.

Opstelling Ajax tweede helft: Van Leer, J. Timber, Botman, Schuurs, Kemper; Q. Timber, Jensen, De Wit; Kühn, Brobbey, Johnsen.

Alle internationals (nu nog actief, of actief geweest) sluiten pas volgende week maandag aan.