Ajax is Europese topclubs te snel af en haalt Braziliaans toptalent Antony binnen

15 februari 2020

EFE / Diego Nigro

Antony Matheus dos Santos komt dan toch naar Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Sao Paulo over de transfer van de 19-jarige Braziliaan.


Ajax zette in januari nog in op een wintertransfer, maar beide clubs kwamen destijds niet tot een akkoord. Marc Overmars gaf ook na de transferdeadline echter niet op en de gesprekken met de Braziliaanse topclub raakten deze week in een stroomversnelling, meldden het AD en de Telegraaf.

Kapers op de kust
Antony, die als een groot talent te boek staat en ook werd ook in de gaten gehouden door Borussia Dortmund en Manchester City, maakt komende zomer de overstap naar Ajax. De linksbenige aanvaller speelt vanaf de rechterflank en komt onder meer uit voor het Olympisch elftal van Brazilië.

Minimaal 20 miljoen
Volgens Braziliaanse media verbreken de Amsterdammers met de komst van Antony een transferrecord. Het talent komt voor 20 miljoen euro over van de Braziliaanse topclub, waarbij het bedrag door bonussen nog kan oplopen tot 25 miljoen euro. Antony treedt met zijn transfer in de voetsporen van David Neres, die 3 jaar geleden de overstap maakte van Sao Paulo naar Ajax.