Ajax knoeit niet tegen Excelsior en loopt in op PSV

admin • 23:39, 14-12-2017 / Laatste Update: 14:29, 12-12-2023

Waar de nummers 1, 2 en 4 deze doordeweekse speelronde punten lieten liggen, wist Ajax wel 3 punten te verzamelen Ajax won met 3-1 thuis van Excelsior. Daarmee komen de Amsterdammers op gelijke hoogte met AZ en is het verschil met koploper PSV nu nog maar 5 punten.

Siem de Jong opende de score voor de Amsterdammers. Iets meer dan een jaar geleden scoorde de middenvelder voor het laatst in de Johan Cruijff Arena, toen alleen in het shirt van PSV. Op aangeven van David Neres, knalde de Ajacied de bal langs keeper Theo Zwarthoed.

Wöber met brancard van het veld af

Groot dieptepunt voor Ajax deze wedstrijd was de blessure van Maximilian Wöber. De verdediger van de Ajacieden raakte in de eerste helft geblesseerd en moest met een brancard van het veld gedragen worden. Joël Veltman kreeg in 39e minuut een gele kaart en mist daardoor de topper aankomende zondag tegen AZ. Trainer Keijzer zal voor die wedstrijd dus een nieuwe verdediging in elkaar moeten weten te puzzelen.

😖 | Dat ziet er niet goed uit voor Max Wöber. De Oostenrijker gaat neer zonder een tegenstander in de buurt. Mitchell Dijks vervangt hem.#ajaexc #Ajaxhttps://t.co/D7Y3RmeNaP pic.twitter.com/Zb5eaVR34J

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 14 december 2017

Zakelijke overwinning

De gele kaart van Veltman leidde niet alleen tot een schorsing, maar ook tot een vrije trap. In de rebound van die vrije trap tikte Mike van Duinen binnen. Na rust wist Ajax de schade te herstellen. Een penalty van Kasper Dolberg en een vrije trap van Hakim Ziyech bepaalde de eindstand (3-1).

1 week, 5 punten

Waar vorige week de titelkansen voor Ajax nul leken, heeft de ploeg uit Amsterdam in een week tijd de situatie compleet veranderd. In 5 dagen tijd zijn de Amsterdammers 5 punten ingelopen op koploper PSV. PSV verloor zondag bij Ajax uit (3-0) en speelde woensdagavond gelijk bij FC Groningen (3-3).