Ajax loopt in op PSV door verdiende overwinning op PEC Zwolle

ProShots

admin • 19:36, 18-02-2018 / Laatste Update: 12:03, 12-12-2023

Een lastig uitduel zou het worden voor Ajax in het MAC³PARK stadion. Maar de Amsterdammers hebben het wel mooi geflikt met 1-0, dankzij een schitterende treffer van Klaas-Jan Huntelaar! En dat betekent dat Ajax weer inloopt op koploper PSV.

De Amsterdammers profiteren van de uitglijder van PSV van zaterdagavond. PSV ging behoorlijk de mist in tegen SC Heerenveen. De ploeg van Phillip Cocu verspeelde een 2-0 voorsprong en het duel eindigde in 2-2.

PEC Zwolle wacht al 16 eredivisieduels op een nieuwe zege op Ajax. Maar ook zondagavond is het er niet van gekomen. Ajax blijft ongeslagen in zijn laatste 12 eredivisiewedstrijden.

Kansen niet benut

De 1e helft was wat magertjes. Hier en daar waren er wat kansen voor Ajax, maar die werden niet benut. En dus gingen PEC en Ajax na 45 minuten de kleedkamer in zonder te scoren. Daarmee was het voor de 3e keer in 6 eredivisiewedstrijden op rij dat Ajax bij rust onder leiding van Erik ten Hag 0-0 staat.

Prachtige treffer

Maar vrij snel na rust wordt het winnende doelpunt gemaakt. Een prachtige treffer van Klaas-Jan Huntelaar. Neres speelde af op Huntelaar, die door de benen van de keeper tikte.

Daarna heeft Ajax nog een aantal aanvallen gedaan op PEC, maar die hebben niet geleid tot een 2-0. Er hing heel wat af van deze wedstrijd. Als Ajax had verloren, werd het gat naar koploper PSV weer groter. Maar dat is nu dus niet gebeurd.