Ajax mist 1 enorme kans en ligt daardoor uit de Champions League

9 december 2020

BSR Agency

Het was alles of niets voor Ajax in de Champions League woensdagavond en het werd niets. De Amsterdammers kwamen maar niet door de ijzersterke verdediging van Atalanta en verloor nadat het met 10 man kwam te staan met 1-0 van de Italianen. Einde verhaal in de CL dit seizoen.


Atalanta had de zaakjes aardig op orde. Want ondanks dat Ajax alleen bij winst door was gegaan, kreeg de ploeg van de Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers nauwelijks kansen tegen. De enige kans voor rust was van Brian Brobbey, die in de blessuretijd in de handen van de keeper kopte.

Enorme kans
In de tweede helft ging het niet veel beter met Ajax. De ploeg kreeg 1 ENORME kans. Davy Klaassen stond ineens oog in oog met de Italiaanse keeper, maar schoot op z'n voeten. Als die er in was gegaan... Even daarvoor claimde Ajax ook een penalty, maar daar wilden de scheids en de VAR niks van weten.
Rode kaart, counter: 0-1
Die ene gemiste grote kans kwam Ajax duur te staan. Nadat Ryan Gravenberch voor een zwaaiende arm zijn 2e gele kaart (en dus rood) had gekregen, maakte Atalanta gebruik van de ontstane ruimte.
Luis Muriel counterde naar de 1-0 voor Atalanta en daarmee naar het einde van de wedstrijd.
Europa League
Ajax speelt dus na de winter in de Europa League, net als PSV dat zich al geplaatst heeft. Donderdag kunnen Feyenoord en AZ daar nog bij komen.