Ajax wint extreem moeizaam van RKC en kan zich richten op Chelsea

BSR

admin • 22:24, 19-10-2019 / Laatste Update: 20:35, 04-01-2024

In aanloop naar het Champions League-duel tegen Chelsea, heeft Ajax met veel moeite gewonnen van RKC. Na een slechte 1e helft en een 1-1 tussenstand, bracht een pegel van Quincy Promes uitkomst.

In de 1e helft leken de spelers van Ajax met het hoofd al bij het Champions League-duel van aanstaande woensdag tegen Chelsea te zijn. De Amsterdammers speelden matig (maar schoten wel 7 keer op doel), en er werd weinig klaargemaakt. Sterker nog, RKC kreeg de grootste kansen! Een vrije trap van Leemans kwam al in de 5e minuut tegen de lat en een schot van Elbers belandde in de handen van Onana.

Nu wél goals

Na rust was het wel onmiddellijk raak. Na een voorzet van Dest frommelde Tadic de bal in de korte hoek achter doelman Vaessen. Die voorsprong duurde echter een kwartier, want Bakari puntert de bal een rush in het Ajax-doel.

Hoewel beide ploegen daarna voor de winst gingen, schoot Promes Ajax op heerlijke wijze naar de zege! Van net buiten de 16 schoot hij de bal onderkant lat in het doel! Hoewel RKC vlak voor tijd nog een giga-kans kreeg, bleef het uiteindelijk 1-2.