Ajax moet het zonder Antony doen tegen Heracles

21 november 2020

BSR Agency

Ajax moet het tegen Heracles nog stellen zonder Antony. De Braziliaan raakte tegen FC Utrecht geblesseerd aan zijn hamstring en meldde zich vervolgens af bij de Olympische ploeg van Brazilië. Ajax hervatte vandaag de groepstraining met de internationals, maar deed dat zonder de vleugelspits.


Nicolás Tagliafico en Dusan Tadic, die beiden een interland lieten schieten, stonden bij de hervatting van de groepstraining wel weer op het veld. Hetzelfde gold voor Zakaria Labyad, die tegen FC Utrecht de volgende speler was die de kans kreeg als schaduwspits. Die positie leek na het vertrek van Donny van de Beek bestemd voor Quincy Promes. De international werd uit de basis gespeeld door Mohammed Kudus. Toen de Ghanees een lelijke knieblessure opliep, kreeg Jurgen Ekkelenkamp de kans. Na de 3-0 zege in Utrecht lijkt het de beurt aan Labyad, die een aandeel had in de openingstreffer.

8 wedstrijden in 3 weken
Heracles is zondag de 1e van 8 tegenstanders die Ajax in 3 weken tijd treft. Naast de koppositie in de Eredivisie die de titelfavoriet verdedigt, strijdt Ajax de komende 20 dagen tegen Midtjylland (komende woensdag), Liverpool en Atalanta Bergamo ook voor overwintering in de Champions League.