Ajax heeft nog veel moeite in laatste 'echte' oefenwedstrijd voor CL-duel met Sturm Graz

Brian Vesseur • 18:51, 19-07-2018 / Laatste Update: 14:29, 05-01-2024

Ajax oefende donderdagmiddag tegen Wolverhampton Wanderers. Er werd gehoopt op een goed resultaat, want aanstaande woensdag spelen de Amsterdammers in de voorronde van de Champions League. Dan is Sturm Graz de tegenstander. Het spel van Ajax was niet om over naar huis te schrijven. In het stadion van The Wolves werd het 1-1.

In een heel saaie eerste helft leek André Onana de uitblinker te worden. De doelman van Ajax moest een paar keer redding brengen en deed dat ook uitstekend. Toch werd niet hij, maar Donny van de Beek de uitblinker. Na een één-tweetje met Noa Lang wist de middenvelder goed af te ronden. Dat gebeurde allemaal in de slotfase van de eerste helft.

Doelpunt Ajax! 💪 Donny van de Beek zet de Amsterdammers op slag van rust op voorsprong, na een fraaie combinatie met Noa Lang: 0⃣➖1⃣ #wolaja #ziggosport pic.twitter.com/03nA3XN5xd

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) July 19, 2018

Blind

Ook de tweede helft begon stroef. Er werd vooral achterin rond gepasst door de Amsterdamse ploeg. Wel een leuk feitje: Daley Blind kwam er na de rust in. Hij verving Frenkie de Jong centraal achterin. Het lijkt erop dat Erik ten Hag wil dat Blind samen met Matthijs de Ligt het centrale duo gaat vormen. Het is fijn voor de 28-jarige Blind, die net is overgenomen van Manchester United, dat hij wat minuten kan maken. Toch is het nog maar de vraag of hij fit is voor de wedstrijd tegen Sturm Graz.

Terug naar de wedstrijd. Na een minuut of 70 zette Nico Tagliafico een domme tackle in, in het zestienmetergebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Ruben Neves rondde af: 1-1. Daar bleef het bij in Wolverhampton.