Ajax O19 na pingels uitgeschakeld tegen Lyon in Youth League (video)

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 19:12, 12-03-2019 / Laatste Update: 02:25, 08-01-2024

Het Europese avontuur voor Ajax O19 zit erop. In Frankrijk speelden de Amsterdammers 2-2 tegen Olympique Lyon, waarna het na penalty's verloor. Lyon plaatst zich daardoor voor de kwartfinale van de Youth League. Hamza Rafia maakte een schitterend doelpunt vanaf de middenlijn namens de Fransen.

Brian Brobbey, topscorer van de A1, zette Ajax op voorsprong. Dit deed de spits al na een minuut of 10, maar even later stond het alweer 1-1. Daarna volgden er even geen doelpunten, tot Rafia in de tweede helft Lyon op grandioze wijze op voorsprong zette. De middenvelder zag dat Ajax-doelman Issam El Maach voor zijn doel stond en verschalkte hem vanaf de middenlijn: 2-1.

Outrageous from @OL's Hamza Rafia pic.twitter.com/PkGDHMUUcs

— Football Whispers (@FB_WHISPERS) March 12, 2019

Rood voor Ajax, maar dan...

Ook daarna waren de meeste kansen voor Lyon, maar scoren deden ze niet meer. Vlak voor tijd kreeg Liam van Gelderen nog een rode kaart voorgeschoteld. Hij haalde een doorgebroken speler van Lyon neer. Ajax leek vervolgens kansloos, maar Brobbey zorgde in de laatste minuut nog voor de 2-2! Daardoor dwong Ajax penalty's af.

De penaltyreeks

Ajax miste zijn eerste pingel, maar El Maach wist de 2e pingel van Lyon te keren. Daarom stond het na 4 penalty's 1-1. Lyon schoot de volgende ook over, waarna Brobbey zijn ploeg op voorsprong schoot: 1-2 (na 6 penalty's). Lyon raakte vervolgens, maar dat deed aanvoerder Jurrien Timber ook: 2-3.

In de laatste ronde van de reguliere penaltyreeks miste Ajacied Che Nunnely: 3-3! Hij had Ajax naar de volgende ronde kunnen schieten, maar stuitte op de Lyon-doelman. Vervolgens gingen er 3 Lyon-strafschoppen in, maar miste Dylan Hoogerwerf aan Ajax-zijde...

Lyon bekert dus door naar de kwartfinale.