Ajax O19 wint mini-Klassieker, Sierhuis grote man

Proshots

admin • 17:30, 11-03-2017 / Laatste Update: 11:10, 12-12-2023

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag gewonnen van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In Rotterdam eindigde de mini-Klassieker in 1-3.

Toch was het Feyenoord dat de score opende. Nigel Robertha gleed in de 19de minuut een hoekschop achter Ajax-keeper Jeffrey de Lange. Toch kon Feyenoord niet lang genieten van de voorspong, want drie minuten later was het Noa Lang (nota bene een oud-speler uit de jeugd van Feyenoord) die Ajax weer op gelijke hoogte zette.

Feyenoord Onder 19 kwam zojuist op voorsprong, maar inmiddels is de stand weer gelijk op Varkenoord. 1-1 na een klein half uur spelen. pic.twitter.com/tcJ0IAv97z

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) 11 maart 2017

Omdat Feyenoorder Tyrell Malacia al in de eerste helft een rode kaart pakte, startte de Rotterdammers na rust met 10 man. Ajax maakte hier goed gebruik van, maar het duurde lang voordat dit werd benut. Pas in de 86ste minuut maakte spits Kaj Sierhuis er 1-2 van en iets later zelfs de 1-3. Feyenoorder Zwartjens legde vlak voor tijd een Ajacied neer in het strafschopgebied en Sierhuis wist wel raad met de penalty.